FUE haartransplantatie

Een haartransplantatie is een behandeling waar vaak een langere beslissingsperiode aan vooraf gaat. Om de drempel te verlagen vertellen wij u hoe behandeling er doorgaans uitziet.

De FUE haartransplantatie methode is een veel toegepaste techniek om haren te transplanteren. FUE is de afkorting van Folliculaire Unit Extraction.

Bij een FUE haartransplantatie methode worden er grafts (geprepareerd haarzakje met 1 tot 3 haren) weggenomen uit het donorgebied en elders op het hoofd weer teruggeplaatst. Het verwijderen van de grafts vindt plaats door deze één voor één met een holle naald uit het donorgebied te verwijderen. Voor het beste resultaat wordt het donorgebied tijdens de haartransplantatie kort geschoren. De haarwortels worden getransplanteerd met een gegarandeerd natuurlijk resultaat en dit zonder risico op complicaties.

Het grootste voordeel van deze haartransplantatiebehandeling is dat u geen zichtbaar litteken krijgt. Het donorgebied wordt tijdens de transplantatie kort geschoren. Bij de FUE methode wordt er namelijk niet gesneden in uw achterhoofd. De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd zonder gebruik van scalpels en hechtingen. De ervaring van onze klanten is dat deze methode nagenoeg pijnvrij is.

Herstelperiode FUE haartrantplantatie

De FUE methode kent een korte herstelperiode, waardoor de kans op complicaties klein is. De genezing van de wond verloopt bij de FUE methode snel. De wond bestaat alleen uit kleine puntjes waar het weefsel is weggehaald en ingebracht.