Haaruitval

Gemiddeld groeien er tussen de 100.000 en 150.000 haren op de menselijke schedelhuid. Normaal gesproken blijven de haren twee tot zes jaar in de hoofdhuid zitten.

Gemiddeld verliest een persoon met een goede gezondheid per dag 100 haren. Deze haren groeien dagelijks weer aan, waardoor er geen zichtbare gevolgen zijn. Groeien er minder haren dan dat er uitvallen, dan is er sprake van haaruitval.

Blijft de haaruitval aanhouden, dan resulteert dit in een terugtrekkende haargrens. De vertrouwde haarbos wordt dunner, waardoor de hoofdhuid zichtbaar wordt. In de loop der tijd worden de kale plekken groter en ontstaan er inhammen aan de zijkant van het hoofd.

Veel mannen hebben last van haaruitval en intredende kaalheid. Haaruitval heeft vaak een medische oorzaak of is te wijten aan ouderdom of stress. De Latijnse naam voor de meest voorkomende vorm van haarverlies is Alopecia androgenetica. Bij deze vorm van haarverlies speelt een erfelijke gevoeligheid voor het mannelijke hormoon dihydrotestosteron (DHT) een belangrijke rol. DHT zorgt dat haarzakjes vroegtijdig afsterven.

Feit is dat veel mannen onzeker worden door intredende kaalheid en hier een oplossing voor zoeken. Is er sprake van een milde haaruitval dan kan de oplossing gevonden worden in het gebruik van medicatie.

Een permanente oplossing voor haaruitval is een haartransplantatie. Bij een haartransplantatie worden de haren uit het donorgebied verplaatst naar de kale plekken op het hoofd. Uw eigen haren bevatten een andere genetische samenstelling waardoor deze levenslang behouden blijven.

De Haarkliniek beidt met de FUE haartransplantatie methode een permanente oplossing tegen haaruitval.